lichtplaten golfplaten verandadak overkapping

Aanbiedingen

Aanbiedingen Stegplatten, Doppelstegplatten und weitere Produkte für Überdachungen
speciale aanbieding kanaalplaten van polycarbonaat in 16mm dikte - 17,90 € / m² - 10 jaar garantie


Complete prijzen

kunststofplaten  kunststof dakbedekking
Aanbieding met complete prijzen


Montageinstructie
installatie-instructies
Verlegeanleitung


 


Montageinstructie, technische gegevens, alg. tips voor het verleggen van meerwandige platen

Verlegeanletiung für Stegplatten

1  onderkonstruktie                   7 alu-plakstrip

2 daksparren                              8  afsluitlijst     

3 meerwandige plaat                9 druipkant

4 uitzetvoeg                               10 silicone-kit

5 rubberen strip                        11 afsluithoek

6 verbindingsprofiel

De onderbouw kan van hout ( bij voorkeur lijmhout), aluminium of staal worden gekonstrueerd.

De sparren © dienen in afstanden van 1000 mm hellend gemonteerd te worden. Omdat de plaat 980 mm breed is ontstaat er een uitzetvoeg ® van 20 mm. Deze voeg is noodzakelijk omdat de meerwandige plaat bij verschillende temperaturen uit zal zetten

Voor de verbinding en de bevestiging van de meerwandige platen wordt eerst een rubberen strip (5) op de steekbalken aangebracht. Daarop worden de platen gelegd, die nu met het verbindingsprofiel (6) met de rubberen dichtingslijsten, van boven af vastgeschroefd worden. De verbindingsprofielen worden met tussen-ruimten van 300 mm voorgeboord.

De open kanten van de meerwandige platen worden met alu-strips (7) dichtgeplakt, de naar boven liggende kant wordt met een dichte strip, de naar onder liggende kant wordt met een geperforeerde strip dichtgeplakt. Zo wordt vermeden dat er vochtigheid, vuil of insekten in de platen binnendringt. Tegelijkertijd kan door de onderste geperforeerde strip kondensvocht, dat door de temperatuurverschillen in de platen ontstaat, naar buiten dringen. Nu wordt nog een afsluitlijst (8) met druipkant (9), op de naar onder liggende kant gemonteerd en tenslotte wordt de bovenste lijst met silicone-kit (10) waterdicht afgesloten.

(Attentie: Alleen maar silicone gebruiken dat absoluut geschikt is voor het gebruik bij dit soort platen, een verkeerde kit vernielt de plaat). Door een afsluithoek (11), die aan het eind van de balk wordt vastgeschroefd, wordt verhinderd dat de platen verschuiven.

 Algemene tips voor het verleggen van meerwandige platen

Opslag

Bij opslag in de buitenlucht dient men meerwandige polycarbonaatplaten tegen direkte zonnestralen te beschutten. Gestapelde platen kunnen n.l. door stuwing van de hitte vervormen.

Onderkonstruktie

Glazen daken hebben een goede en stabiele onderbouw nodig waarvoor een stalen, een aluminium of een houten konstruktie (lijmhout) geschikt is. De steekbalken moeten voldoende weerstand kunnen bieden aan de ter plaatse optredende windsterkten en sneeuwlasten

Schilderwerk

De reeds  geschilderde of gebeitste onderkonstruktie dient goed geventileerd te worden omdat de dampen vande oplosmiddelen de platen kunnen beschadigen. In principe kunnen alle kleuren gebruikt worden, mocht het onder een donker geschilderde konstruktie eventueel te warm worden heeft dat geen invloed op de polycarbonaatplaten hebben, die blijven n.l. stabiel tot een temeratuur van +120°C.

Helling

Om het regenwater af te laten lopen en vervuiling en het ontstaan van kondenswater te vermijden is een helling van 9% noodzakelijk. De platen dient men zo te verleggen dat de „kamers“in de platen in de richting van het aflopende water liggen. Zagen Polycarbonaatplaten kan men met de hand of met een decoupeerzaag op maat zagen. Zaagsel in de „kamers“ met druklucht verwijderen.

Uitzetten

Polycarbonaatplaten krimpen en zetten uit door temperatuurverschillen.Men dient er bij de konstruktie op te letten dat deze vrije beweging mogelijk is.

Beschermende folie

Polycarbonaatplaten zijn voorzien van een beschermende laag. Voor verleggen moet deze folie, daar waar deze onder lijsten e.d. komt te liggen, worden verwijderd. Het is raadzaam de hele folie pas na montage te verwijderen. Aan de „zonkant“ is er een gekleurde folie aangebracht 

Begaanbaarheid

Daken van polycarbonaatplaten zijn niet begaanbaar. Bij montage of reiniging bij voorkeur planken over de steekbalken leggen om beschadiging of vervorming te voorkomen.

Garantie

De fabrikant verleent 10 jaar garantie op deze platen (volgens de garantiebepalingen)

Reiniging

Voor het schoonmaken van de polycarbonaatplaten de volgende tips:

- de platen met lauw water afspoelen
- met lauw zeepwater of lauw water met een mild huishoudmiddel afwassen, grondig afspoelen en afdrogen om watervlekken te vermijden

Belangrijk

- Polycarbonaatplaten nooit met een schuurmiddel of alkalische reinigingsmiddelen behandelen
- geen harde borstels, staalwol of scherpe voorwerpen voor het reinigen gebruiken.

De gegevens in deze folder zijn niet alleen afhankelijk van het materiaal maar ook afhankelijk van konstruktie en verwerking. Daarom vragen wij u het gebruik van de polycarbonaatplaten en het montagemateriaal aan de individuele omstandigheden aan te passen en deze voor montage te testen. De adviezen van de fabrikant en van ons zijn gebaseerd op ervaring maar een garantie op het resultaat bij het gebruik van de produkten kunnen wij niet accepteren. onder voorbehoud van technische veranderingen

 


Contact

Contact


Vrachtkosten

Montage-Service
lexan lijmhout  terrasoverkappingen bouwen verandadak
in de straal van 150 km van 46419 Isselburg in Duitsland

Galerij

   Anfahrt route beschrijving Mail Contactformulier

Kunststoffhandel Schleiting GbR
Alte Bundesstraße 11
D-46419 Isselburg (Duitsland)

Telefoon: +49 (0) 2874 - 94 26 56
Fax:         +49 (0) 2874 - 94 26 57
E-Mail: info@overkapping-kopen.nl
 
  AGB Impressum Colofon